С конституционните промени, които поискаха в конституцията на Република Северна

...
 С конституционните промени, които поискаха в конституцията на Република Северна
Коментари Харесай

Първият вицепремиер на Северна Македония: Има отделна общност на българи в Северна Македония от не повече от 3500 граждани

 

С конституционните промени, които желаеха в конституцията на Република Северна Македония, българите в този момент удостоверяват, че съществува македонски народ и македонски език, съобщи през днешния ден първият вицепремиер на Северна Македония Артан Груби, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Има обособена общественост на българи в Северна Македония от не повече от 3500 жители, както сподели последното броене, а всички останали са македонци, говорещи македонски език и част от македонския народ “, сподели Груби.

Той съобщи, че конституционните промени би трябвало да станат, тъй като неуспехът на приемането им ще върне Северна Македония обратно. „ Македонската общественост в страната е най-големият печеливш “ от измененията, тъй като „ това деяние най-сетне слага граница сред македонския и българския народ. Това ще приключи държавността на Северна Македония “, сподели вицепремиерът на районен съд Македония.

Той изрази вяра, че „ засилващото се проевропейско крило измежду парламентарната съпротива “ ще поддържа парламентарните промени, като за тази цел към този момент е открита връзка с депутати и партийни водачи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР